News

(VIDEO) Coreea de Nord avertizează despre pericolul unui „război nuclear”. SUA: „Trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai grav scenariu”

(VIDEO) Coreea de Nord avertizează despre pericolul unui „război nuclear”. SUA: „Trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai grav scenariu”
October 18, 2017

Criza din Peninsula Coreea riscă să conducă la izbucnirea „în orice moment” a unui „război nuclear”, avertizează Kim In-Ryong, adjunctul ambasadorului Coreei de Nord la Naţiunile Unite, subliniind că orice ţară care ar participa de partea SUA la o intervenţie militară va deveni ţintă, informează mediafax.ro.

„Criza din Peninsula Coreea, asupra căreia este îndreptată atenţia întregii lumi, a atins un punct din care nu se mai poate reveni, astfel că un război nuclear poate izbucni în orice moment”, a declarat Kim In-Ryong în cadrul sesiunii unei comisii a Adunării Generale ONU.

„Atât timp cât nu participă nimeni la acţiuni militare ale Statelor Unite împotriva Coreei de Nord, nu intenţionăm să folosim sau să ameninţăm cu folosirea armelor nucleare împotriva altor ţări”, a subliniat Kim In-Ryong, potrivit postului CBC.
În contextul amplificării tensiunilor, Administraţia Donald Trump pare să nu excludă posibilitatea iniţierii negocierilor directe cu regimul Kim Yong-Un.

„Eventual, sigur că nu excludem posibilitatea discuţiilor directe. Ne concentrăm pe diplomaţie, pentru a rezolva problema pe care o reprezintă Coreea de Nord. Cu toate acestea, alături de aliaţii noştri, Japonia şi Coreea de Sud, trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai grav scenariu în cazul în care diplomaţia eşuează”, a declarat John J. Sullivan, adjunct al secretarului de Stat american.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *