News

(VIDEO) Dodon nu cedează: Veți răspunde pentru asta! N-o să vă scape nici cetățenia română

(VIDEO) Dodon nu cedează: Veți răspunde pentru asta! N-o să vă scape nici cetățenia română
October 17, 2017

Șeful statului califică decizia de astăzi a Curții Constituționale drept una politică. Igor Dodon spune că nu va ceda și nu va semna decretul de numire a lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. Mai mult, Dodon a ținut să-i amenințe pe magistrații Curții Constituționale.

„Curtea Constituțională poate interpreta Constituția, dar nicidecum nu poate institui noi norme. Ceea ce a fost astăzi, este instituirea de noi norme constituționale. Altfel decât uzurparea puterii în stat nu poate fi calificată decizie de astăzi. O să răspundeți pentru asta! Vine timpul. Fiecare acțiune și decizie vor fi examinate după alegerile parlamentare din 2018. N-o să vă scape nici cetățenia română, o să vă prindem noi”, s-a adresat Igor Dodon magistraților Curții Constituționale.

Igor Dodon spune că prin decizia de astăzi a Curții Constituționale, PD vrea să-l facă să cedeze, lucru care nu se va întâmpla.

„Ei vor să mă oblige în speranța că eu voi ceda. Asta este decizia Curții Constituționale de astăzi. Eu port responsabilitatea în fața cetățenilor, nu în fața lui Filip, Candu sau Panțâru. Eu nu voi ceda! Eu nu semnez niciun decret cu care nu sunt de acord. Să semneze Candu și Filip și să-și asume responsabilitatea…cineva spune că deja am fost suspendat, niciun fel de suspendare”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că magistrații Curții Constituționale au stabilit că Igor Dodon a încălcat Legea Supremă atunci când a respins propunerea repetată a Guvernului la fotoliul de ministru al Apărării. Magistrații au decis că președintele țării nu poate respinge decât o dată candidatura propusă de premier la funcţia de ministru.

Mai mult, Curtea Constituţională (CC) a stabilit că refuzul preşedintelui Dodon de a desemna candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării poate servi drept motiv pentru ca Parlamentul să demareze procedura de suspendare din funcţie a şefului statului.

Decizia Curții vine după ce Guvernul a cerut să se expună asupra procedurii de numire a miniștrilor.Executivul a solicitat Înaltei Curți să interpreteze articolul 98 din Legea Supremă, în vederea clarificării acțiunilor care pot fi întreprinse de către prim-ministru și Parlament în cazul în care șeful statului refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *