News

(VIDEO) Iarna a pus stăpânire pe zonele muntoase ale României

October 10, 2017

Deși suntem în plină toamnă, iarna începe să-și revendice drepturile la propriu, în România. În unele zone, stratul de zăpadă a ajuns și la un metru, iar temperaturile s-au situat sub zero grade Celsius.

Transfăgărăşeanul a fost închis din cauza nămeţilor. Ninsorile abundente au dus la închiderea circulaţiei și în zona turistică Bâlea. În zona Ciucaș a nins 48 de ore neîncetat, iar vântul a suflat cu mare putere. Rafalele au smuls tarabele unor comercianți de la Muntele Roșu și le-a distrus toată marfa.

La Cheia, mai mulți arbori au căzut peste mașini, blocând și drumul de acces către cabană. Turiștii au fost izolați, pănă când muncitorii au reușit să elibereze șoseaua. A nins și la Poiana Brașov, iar pe Varful Omu, unde stratul de zapada a ajuns la un metru, a viscolit puternic.

Șoferii care nu și-au schimbat cauciucurile au derapat. În Dambovița, jandarmii montani au intervenit ca să scoată o dubiță din zăpadă.

Autoritățile îi îndeamnă pe șoferi să aibă în mașini lopeți și material antiderapant. Ei riscă să fie amendați, dacă blochează circulația din motiv că nu au cauciucuri de iarnă.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *