News

(VIDEO) Ministrul de Externe al Ucrainei: ,,Rusia a început un război hibrid cu toată Uniunea Europeană”

(VIDEO) Ministrul de Externe al Ucrainei: ,,Rusia a început un război hibrid cu toată Uniunea Europeană”
October 17, 2017

O sursă de pericol, inclusiv pentru România, vine din peninsula Crimeea, anexată de Rusia, în 2014, și transformată într-o fortăreață militară. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, într-un interviu pentru Libertatea.

,,Doar în Crimeea sunt aproximativ 40.000 de soldați obișnuiți, dotați cu arme moderne. Din acest punct de vedere, România ar trebui să fie îngrijorată. Trebuie să cooperăm”.

Ministrul de Externe al Ucrainei insistă că problema Kievului este problema întregii Europe și că nicio țară nu este ferită de noile tactici ale Moscovei. ,,Rusia a început un război hibrid cu toată Uniunea Europeană”.

Mai mult, potrivit lui Klimkin, Rusia a trimis în estul Ucrainei aproximativ 20.000 de mercenari și 5.000 de trupe obișnuite, iar riscul unei invazii încă există și nu va dispărea prea curând.

„Există trupe rusești obișnuite, foarte mulți mercenari ruși și o gamă variată de armament rusesc. Practic, Donbasul este un protectorat semi-criminal, creat de către Rusia”, spune ministrul Pavlo Klimkin care, zilele trecute, a efectuat o vizită oficială la București.

„Știm sigur că sunt mii de trupe rusești, aproximativ 4.000 – 5.000, care se rotesc. Cât despre mercenari, credem că sunt aproximativ 20.000. Doar în Donbasul ocupat sunt 2.000 de tancuri și vehicule blindate. Faceți o comparație cu armata română. Este un număr impresionant”.

Și noul emisar special al Statelor Unite în Ucraina, Kurt Volker, spunea recent că Rusia are mai multe tancuri în estul Ucrainei decât există, la un loc, în vestul Europei. Moscova respinge, însă, orice implicare în conflict și pretinde că armamentul și tancurile folosite de către separatiști sunt de producție sovietică și au aparținut armatei ucrainene.

Kievul susține că, pe lângă trupele aflate în interiorul teritoriului său, Rusia a masat la granița cu Ucraina un număr mare de soldați vehicule de luptă, pregătite pentru scenariul unei invazii.

,,Credem că Rusia este oricând capabilă să declanșeze un atac la scară largă împotriva Ucrainei, fie că vorbim despre Donbas sau desăre alt loc”, susține ministrul ucrainean de Externe.

Până acum, conflictul dintre armata Kievului și separatiștii ajutați de Rusia s-a soldat cu peste 10.000 de victime, potrivit ONU.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *