News

(VIDEO) Situație gravă în nordul Californiei: 10 oameni au decedat, 1500 de clădiri au fost distruse

(VIDEO) Situație gravă în nordul Californiei: 10 oameni au decedat, 1500 de clădiri au fost distruse
October 10, 2017

Alertă în nordul Californiei, unde incendiile de vegetație se extind cu repeziciune. Potrivit autorităților locale, pănă acum, peste 1500 de clădiri au fost distruse de flăcări. Cel puțin 10 oameni au murit, iar peste 100 au fost grav raniți. Viile din zonă au fost, practic, mistuite de văpaie.

Mii de hectare de viță de vie au fost distruse în regiunea Napa, pe care americanii o numesc „Tinutul vinurilor”. Flăcările declanșate ca din senin, dupa caderea intunericului, au înaintat rapid, iar localnicii s-au trezit de la zgomotul sirenelor de alarmă.

Peste 20 de mii de oameni, inclusiv lucratorii de la viile din regiune, au fost evacuați în adaposturi sigure, iar peste 1500 de locuințe au fost făcute scrum. În districtul Santa Rosa, din cauza incendiului au fost evacuate câteva spitale, în timp ce câteva case, un hotel și sediile unor firme au fost distruse.

California se confruntă des cu incendii de vegetație din cauza climei uscate și calde. Totuși, situația din aceste zile este cea mai gravă din istoria statului.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *