News

(VIDEO) Spania și Portugalia, în doliu: în memoria victimelor incendiilor devastatoare

(VIDEO) Spania și Portugalia, în doliu: în memoria victimelor incendiilor devastatoare
October 17, 2017

Doliu național în Portugalia. Autoritățile lusitane au decretat trei zile de comemorare a victimelor provocate de incendiile care au făcut ravagii în ultimile zile. Si autoritățile din regiunea spaniolă Galicia au declarat trei zile de doliu regional.

Cel puțin 39 de persoane și-au pierdut viața în incendii de vegetație care au devastat Portugalia și regiunea spaniolă Galicia, flăcările fiind întețite de secetă și de vântul puternic determinat de trecerea uraganului Ophelia.

În centrul și nordul Portugaliei, incendiile au ucis 36 de personae, iar alți șapte oameni sunt în continuare dați dispăruți.

„Încă există echipe pe teren” care încearcă să stabilească un bilanț final”, a indicat purtătorul de cuvânt al Protecției civile portugheze, precizând că un copil de o lună se numără printre persoanele decedate.

De asemenea, cele câteva sute de incendii care s-au declanșat, duminică și luni, au lăsat în urmă 63 de răniți, dintre care 16 în stare gravă, majoritatea civili, dar și pompieri.

În regiunea spaniolă Galicia, doi oameni au murit în autoturismul lor, în apropiere de Nigran, în timp ce încercau să scape de flăcări, iar un bărbat în vârstă a fost găsit mort într-un hangar din spatele casei sale din Carballeda de Avia.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *