News

(VIDEO) Uraganul Ofelia, cel mai puternic din ultimii 56 de ani, „mătură” coastele Irlandei

(VIDEO) Uraganul Ofelia, cel mai puternic din ultimii 56 de ani, „mătură” coastele Irlandei
October 16, 2017

Uraganul Ofelia care s-a format în Oceanul Atlantic, a lovit azi dimineață coasta de Vest a Irlandei. Despre Ofelia se spune că ar fi cel mai puternic uragan care face ravagii în această parte a lumii, în ultimii 56 de ani.

Pentru perioada de la 16 octombrie 2017, ora 9.00 până la 17 octombrie 2017, ora 03.00 a fost emisă o alertă de vânt puternic și Cod Roșu pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork și Waterford și Cod Portocaliu pentru restul țării.

Potrivit meteorologilor, se așteaptă ca, pe alocuri, viteza vântului să depășească 130 km/oră.

Meteorologii atenționează cu privire la creșterea în intensitate a uraganului Ofelia (3 din 5 pe scara intensității) și trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Sunt așteptate valuri puternice, posibile inundații, întreruperi în furnizarea energiei electrice și pagube materiale, precum și perturbări ale circulației rutiere, feroviare, aeriene și navale și ale serviciului de telefonie mobilă. Toate instituțiile de învățământ și cele de stat sunt închise.

Pe tot teritoriul Marii Britanii, unde furtuna va ajunge spre seară, sunt prognozate ploi torențiale și posibile inundații.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *