News

(VIDEO/FOTO) Un documentar filmat de doi moldoveni, premiat la European Short Film Festival din Berlin

(VIDEO/FOTO) Un documentar filmat de doi moldoveni, premiat la European Short Film Festival din Berlin
October 6, 2017

Alexander Blumberg și Natalia Sergheev producătorii documentarului „Generația Emigrației”, au ridicat premiul pentru categoria The Best Short Documentary, la European Short Film Festival din Berlin. Despre aceasta a anunțat autoarea peliculei, Natalia Sergheev.

Filmul prezintă problema migrației tinerilor care, odată ajunși la maturitate, decid să părăsească pentru totdeauna Republica Moldova. Fenomenul este foarte răspândit, astfel încât 16% din tinerii moldoveni sunt plecați la muncă peste hotare, iar dintre cei rămași, fiecare al treilea lucrează fără contract și visează să ajungă în străinătate, pentru a-și construi acolo viitorul.

Motivele emigrării sunt diferite, însă cei mai mulți spun că nu-și văd viitorul în Moldova. În documentar sunt prezentate istoriile a trei tineri plecați în străinătate, care spun că nu nu au de gând să revină la baștină, cel puțin, în viitorul apropiat.

Nelly Bîzgan este stilistă, stabilită în Elveția. Radu Ianovițchi e muzician și s-a mutat la Brașov, în România. Iar Adrian Musteața este analist financiar la Londra, scrie europalibera.org.
Neli Bizgan

Radu Ianovițchi

Adrian Musteata
Anterior, documentarul a participat și la Festivalului Internațional de Film, ADAMI Media Prize, unde a ocupat primul loc la categoria Young ADAMI.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *