News

Vizita lui Iohannis la Chişinău şi resetarea relaţiilor moldo-române

Vizita lui Iohannis la Chişinău şi resetarea relaţiilor moldo-române
February 25, 2015

Înainte de a se întoarce la Bucureşti, preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu liderii partidelor pro-europene din Parlament, şi cu speakerul Legislativului, Andrian Candu. Sintetizând toate declarațiile sale, Iohannis a menţionat, în general, că România va face tot ce este posibil pentru a sprijini Moldova pe drumul său european şi democratic. 

klaus-iohannis-chisinau-radu-stefan

„Au fost discuţii foarte bune care inspiră mare încredere într-o dezvoltare pozitivă a relaţiilor bilaterale moldo-româneşti. Am apreciat calităţile domnului preşedinte care s-a referit la respectul reciproc între două ţări Republica Moldova – România. Dl Iohannis a exprimat suportul pe care Moldova va putea să-l beneficieze în toate reformele şi transformările pe care ni le vom propune în continuare ptr asigurarea unei dezvoltări politice, democratice, economice şi sociale „, a declarat liderul PDM, Marian Lupu, după întrevederea cu Klaus Iohannis.

„Dl preşedinte Iohannis înţelege foarte bine importanţa momentul pe care îl trăim acum, la început de cale, după formarea Guvernului. I-am spus-o şi dlui preşedinte: cel mai important e să nu dezamăgim, nici populaţia Republicii Moldova, care ne-a dat încredere, dar şi partenerii noştri”, a declarat, la rândul său, Andrian Candu.

Aşadar, vizita liderului de la Bucureşti s-a desfăşurat sub genericul pragmatismului şi al discuţiilor concrete, la subiect, care au vizat probleme serioase, care trebuie soluţionate de urgenţă. A fost o vizită de succes, fără note patetice, fără declaraţii pompoase, ci cu trimiteri concrete spre ajutorul pe care Românai poate să-l ofere Republicii Moldova. Din momentul în care s-au consumat, discuţiile dintre Iohannis şi liderii de la Chişinău ne fac să credem că suntem martorii unei resetări în relaţiile dintre cele două ţări. Această resetare va permite o impulsionare a procesului de integrare europeană, deoarece Moldova va avea un avocat serios în acest sens. Un avocat care priveşte lucrurile în perspectivă, pragmatic, gata să ajute nu doar cu sfaturi, ci şi cu proiecte concrete.

Sursa: mesaj.md

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *