News

Vladimir Putin mulțumește Marii Britanii, Franței și SUA pentru contribuția lor la victoria din 1945

Vladimir Putin mulțumește Marii Britanii, Franței și SUA pentru contribuția lor la victoria din 1945
May 9, 2015

Președintele rus Vladimir Putin a mulțumit sâmbătă Marii Britanii, Franței și SUA pentru contribuția lor la victoria contra Germaniei naziste în 1945. Șeful statului rus a avut o intervenție cu ocazia paradei militare și a celorlalte ceremonii de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, desfășurate sâmbătă în Piața Roșie din Moscova.

imageResize (1)

”Mulțumesc popoarelor Marii Britanii, Franței și SUA pentru participarea lor la victorie. Le mulțumesc diferitelor țări antifasciste care au luat parte la luptele contra naziștilor, în rândurile rezistenței și în clandestinitate”, a declarat președintele rus, înaintea păstrării unui minut de reculegere în memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondia, scrie Agerpresl.

Sâmbătă seară, sunt prevăzute concerte și focuri de artificii în mai multe zone ale capitalei ruse. Festivitățile de la Moscova au loc într-un context diplomatic tensionat între Rusia și Occident. Puținii responsabili europeni aflați sâmbătă în capitala rusă nu asistă la parada militară, așa cum este cazul șefului diplomației franceze Laurent Fabius.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *