News

Voronin: Problemele la BEM au început atunci când statul a pierdut pachetul de control

Voronin: Problemele la BEM au început atunci când statul a pierdut pachetul de control
March 28, 2015

Furtul din Banca de Economii a început atunci când statul a pierdut pachetul majoritar de acţiuni, a declarat preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, în cadrul emisiuni „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”.

34522

Voronin a precizat că şi atunci când el se afla la conducerea statului au fost făcute mai multe tentative de a acapara acţiunile statului din această bancă. „De mai multe ori au încercat să cumpere acţiunile statului de la Banca de Economii, se argumenta că nu trebuie să aibă statul bătăi de cap cu banca, că este normal să se afle în proprietate privată. Eu m-am opus categoric ca să fie vândute acţiunile statului de la BEM. După ce au fost vândute acţiunile statului, a devenit posibil acest furt de proporţii”, a comunicat liderul comunist, citat de IPN.

Vladimir Voronin declarat că comisia parlamentară nu a reuşit să stabilească suma exactă care a fost sustrasă de la BEM, dar nici persoanele implicate. „Asta ne-am fi dorit-o cel mai mult. Dar Parlamentul nu este organ de anchetă. Eu ştiu de ce tehnologie sofisticată dispune Banca Naţională şi că poate să urmărească orice tranzacţie, aşa că în cazul funcţionarilor de acolo este vorba mai mult decât de neglijenţă în serviciu. Sunt sisteme sofisticate şi banii furaţi pot fi găsiţi”, a declarat preşedintele PCRM.

Întrebat de ce raportul comisiei privind furtul de la BEM a fost audiat cu uşile închise, Vladimir Voronin a făcut referinţă la un caz din Bulgaria. „Un caz similar a avut loc în Bulgaria. Iar un deputat a făcut publice detaliile. S-a creat o adevărată panică în societate. Pe urmă deputatul bulgar a fost condamnat la închisoare. Noi nu am putut să admitem panica în societate, situaţia şi aşa este destul de delicată”, a spus liderul comunist.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *